MonPlaneta
VÍDEO | Les anguiles elèctriques col·laboren per enrampar les seves preses

Un equip d’investigadors que treballen a l’Amazones ha captat en vídeo per primera vegada un grup d’anguiles elèctriques caçant en grup, coordinant-se per acorralar i electrocutar les seves preses, en una mostra de treball en equip que fins ara es desconeixia.

Els responsables d’aquesta troballa sorprenent han publicat el resultat de les seves investigacions a la revista ‘Ecology and Evolution’, on expliquen que, tot i que tradicionalment es pensava que aquests animals eren solitaris, són capaços d’encerclar petits bancs de peixos i emetre una descàrrega elèctrica sincronitzada que els estaborneix, permetent que les anguiles se’ls mengin a plaer.

L’espècie concreta en què s’ha observat aquest comportament és l’anomenada anguila elèctrica de Volta, un animal que pot mesurar fins a dos metres de llargada i que és capaç de produir una descàrrega de 860 volts, la més alta que pot fer cap animal conegut i que és gairebé quatre vegades més gran que la que podríem rebre de la instal·lació elèctrica de casa, de 220 volts.

El seu secret és un organ format per cèl·lules anomenades electròcits, que funcionen com piles posades en línia i que, quan s’activen, emeten un corrent elèctric de curta durada que travessa el cos de l’anguila i passa a l’aigua, on enrampa tot el que hi ha al seu voltant. Una capacitat molt perillosa per a les seves preses, especialment ara que se sap que la fan servir en grup. La cadena britànica BBC ha fet públic el vídeo que ho mostra i on es veuen els peixos saltant fora de l’aigua a causa de l’enrampada col·lectiva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa