MonPlaneta
Una nova eina aconsegueix eliminar el singlot en un 92% dels casos
  • CA

En un article publicat a la revista ‘JAMA Network Open’, un equip d’investigadors de la Universitat de Texas, als Estats Units, afirma haver desenvolupat una intervenció basada en la ciència i que aconsegueix eliminar el singlot, un fenomen que pot ser només una molèstia ocasional per a moltíssimes persones però a qui, en alguns casos, arriba a condicionar la vida. La intervenció, que han anomenat FISST per les sigles en anglès d'”eina de succió i empassat inspiratori forçat”, ha demostrat ser millor que els remeis casolans, com ara respirar a dins d’una bossa de paper, per a més del 90% de les 249 persones que van participar en l’assaig clínic d’aquest mètode.

En essència, FISST és un tub rígid per a beure que té una vàlvula a l’interior que fa que calgui succionar amb força per fer pujar l’aigua del got a la boca. L’acció de succionar i empassar alhora estimula dos nervis, el frènic i el vague, i alleuja el singlot. La succió forçada fa que el diafragme, responsable del singlot, es contregui, i la succió i empassar també fan que l’epiglotis es tanqui. Totes dues coses alhora aconsegueixen aturar els espasmes del singlot, si més no en un 92% dels casos estudiats.

El desenvolupadors d’aquesta eina ja estan en procés de produir-lo en massa i comercialitzar-lo, ja que tenen fins i tot una cadena de supermercats interessada a vendre-la.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa