MonPlaneta
Nou rècord de velocitat d’internet: un milió de cops més ràpid que el de casa

Un equip d’enginyers de l’Institut Nacional d’Informació i Telecomunicacions del Japó ha aconseguit un nou rècord de velocitat d’internet. Concretament, ha duplicat el rècord anterior i ha assolit una velocitat de 319 terabits (1.000Gb) per segon, un milió de cops més ràpid que l’internet que consumim habitualment a les nostres llars. A més, ho ha aconseguit amb una xarxa compatible amb la fibra òptica que es fa servir actualment i, per tant, es podria adaptar a la majoria de llars sense fer un gran esforç en infraestructures.

A l’estudi on presenten els resultats dels tests, l’equip explica com van aconseguir aquesta velocitat amb una línia lleugerament modificada i de més de 3.000 quilòmetres de llarg, fent servir quatre nuclis –tubs de vidre a l’interior de les fibres que transmeten les dades– en comptes d’un, com es fa habitualment. Així, i descomposant la senyal en diverses longituds d’ona simultànies, entre d’altres tecnologies d’amplificació òptica, van aconseguir multiplicar la quantitat de dades i transmetre-les tan lluny.

La xifra de 319 terabits per segon pot marejar i fer perdre el context: una pel·lícula de qualitat 4K pesa uns 100Gb i, per tant, aquesta velocitat permetria descarregar-ne 10 cada segon.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa