MonPlaneta
Un nou carregador pot omplir la bateria d’un mòbil en només 9 minuts
  • CA

La companyia xinesa Oppo va presentar fa poques hores el carregador per a telèfons mòbils més potent del món. El seu prototip “SUPERVOOC”, de 240W de potència, és capaç de carregar la bateria d’un smartphone amb una bateria de 4500 mAh en només nou minuts, arribant al 50% en només tres minuts i mig. El dispositiu, que va ser presentat al Mobile World Congress de Barcelona, carrega un 1% de la bateria cada quatre o cinc segons, una velocitat increïble i que, de fet, suposa un nou rècord de càrrega, si més no al laboratori.

Aquest model, com hem vist, és només un prototip, i no se sap si la bateria d’un telèfon comercial podria aguantar aquesta velocitat de càrrega o durant quants cicles. Tot i això, la mateixa Oppo està apostant molt seriosament per aquest camp, i és per això que també va anunciar un nou carregador de 150W, aquest sí que per a la seva comercialització aquest mateix any, que serà distribuït amb alguns dels telèfons de la marca, que inclouen els OnePlus.

Un model comercial també molt potent

El SUPERVOOC de 150W també té unes prestacions certament sorprenents: 50% de càrrega en 5 minuts i 100% en 15, xifres visiblement inferiors a les del seu germà gran però igualment espectaculars. Segons Oppo, han aconseguit aquesta velocitat de càrrega sense malmetre ràpidament les bateries gràcies a un xip que en controla la calor i altres variables importants i, també, gràcies a una nova composició de la bateria. L’empresa afirma que el seu sistema BHE (“Battery Health Engine”) pot mantenir la bateria al 80% de la seva capacitat màxima original després de 1.600 càrregues, duplicant-ne l’esperança de vida.

Així, en la tornada del Mobile World Congress a Barcelona després de la pandèmia de Covid-19, ja està presentant algunes novetats que podrien ser a totes les botigues els propers mesos i que suposarien, per a alguns, treure’s tot un pes del damunt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa