MonPlaneta
La UOC impulsa un “reclutador virtual” que treu conclusions de les entrevistes de feina
  • CA

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) impulsa Opground, un “reclutador virtual” de programadors informàtics, automatitzat i basat en intel·ligència artificial que s’utilitza per a processos de selecció laboral i, entre d’altres, treu conclusions de les entrevistes a les persones candidates.

Segons un comunicat emès per la UOC, el projecte, que ja està actiu a l’Estat espanyol i l’Amèrica Llatina, ha quedat finalista de la novena edició del SpinOUC, el programa d’impuls de l’emprenedoria, la innovació i la transferència que organitza la pròpia universitat.

Opground permet estalviar el 80% del temps que dediquen les empreses a trobar nous treballadors, segons la UOC. Té un sistema d’intel·ligència artificial que pre-seleccionarà els perfils dels candidats en pocs minuts. Cada candidat farà una entrevista de 33 minuts amb un assistent virtual: “És un sistema que s’assembla a una conversa per WhatsApp, i aviat volem introduir-hi àudio i vídeo”, deia el fundador i CEO d’Opground, Eduard Teixidó. L’emprenedor ha comentat que, d’entrada, s’han centrat en el mercat laboral de programadors informàtics però que es proposen obrir-se a altres tipus de perfils.

Segons la UOC, el grau de satisfacció dels usuaris d’Opground és de deu sobre deu en el cas de les empreses i de nou sobre deu en opinió dels programadors candidats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa