MonPlaneta
Una gran associació impulsarà la transferència tecnològica a Catalunya
  • CA

Cinquanta-nou grups de recerca s’han unit en l’associació Tecnio, que vol impulsar la transferència de coneixement tecnològic i la connexió amb el món empresarial al nostre país. L’entitat la formen totes les universitats catalanes, la fundació I-Cerca i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través d’Acció, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball. El titular del Departament, el conseller Roger Torrent, ha participat a l’acte de presentació de la iniciativa juntament amb la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, aquest dilluns a la UAB.

Els 59 grups compten amb l’acreditació Tecnio que atorga Acció, un segell que identifica els desenvolupadors de tecnologia a Catalunya per facilitar-ne la connexió amb les empreses. La nova associació comptarà amb un ajut de 300.000€ del Departament durant els propers tres anys per reforçar la visió de mercat d’aquests agents i apropar-los a les empreses.

Torrent ha destacat que la nova associació permetrà fer “un pas més” en la col·laboració entre empreses i agents de recerca al país per “garantir” que el coneixement que es genera a les universitats es traslladi al teixit productiu i hi sigui útil. De la seva banda, Geis ha subratllat que “el gran repte” de Catalunya és “millorar la capacitat d’innovació” per convertir-la en “un dels motors principals” de l’economia. “Hem de posar el talent al servei de la transformació del país, per tal de desenvolupar un teixit empresarial més innovador, que faci créixer la competitivitat”, ha indicat.

Segons dades del Govern, entre 2016 i 2019 els centres que comptaven amb l’acreditació Tecnio van obtenir 300 milions d’euros d’ingressos totals i 90 milions en contractes d’R+D+i amb empreses. Alhora, de la seva recerca aplicada en van sorgir 61 patents que es van transferir a les empreses i es van crear 17 spin-offs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa