MonPlaneta
Sicília registra la temperatura rècord en la història d’Europa
  • CA

La localitat de Floridia, a Sicília, ha batut un rècord a l’enregistrar la major temperatura de la història a Europa: 48,8ºC segons ha donat a conèixer en xarxes socials el Sistema d’Informació Agrometeorològica de la Regió de Sicília (SIAS, per les seves sigles en italià).

Els termòmetres de la ciutat marcaven aquest valor a les 14.00 hores d’aquesta setmana, desbancant així la marca que tenia Atena, quan el 1977 va registrar 48ºC.

L’illa italiana, juntament amb tot el centre i el sud de país, estan patint una onada de conseqüència del corrent d’aire provinent del Sàhara que, a l’igual que està passant a Espanya, ha elevat les temperatures dels termòmetres a nivells molt elevats.

Tot i així, no és la primera vegada que Sicília s’acosta a aquests valors. Segons destaca el Corriere della Sera, en una informació recollida per Europa Press, l’agost de 1999, es van registrar a l’illa xifres properes als 48,5ºC, encara que, explica el diari, mai es van arribar a formalitzar.

L’Organització de Meteorologia Mundial, a la Universitat Estatal d’Arizona (Estats Units), està estudiant la situació d’aquesta localitat siliciana per verificar aquest rècord europeu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa