MonPlaneta
S’activa en Alerta el pla NEUCAT per la previsió de nevades intenses a cotes baixes

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en Alerta el Pla d’emergències per nevades NEUCAT davant el reforç de la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya SMC de nevades a partir d’aquest vespre a tot l’interior, especialment a la Catalunya Central durant la nit i al prelitoral de Barcelona i Tarragona demà al matí, i per les afectacions que se’n poden derivar especialment en la circulació afectant vies principals.

Entre la nit d’avui i la matinada de demà, la cota de neu es trobarà sobre els 400m i podrà situar-se puntualment a cota 200m. Aquestes nevades afectaran especialment a la Catalunya Central, la Selva i el Vallès Oriental, amb precipitacions importants a cotes baixes. També podran veure’s afectades les comarques del Baix Ebre, Montsià a la zona dels Ports. En l’última actualització de la previsió s’han afegit les comarques del Barcelonès, Maresme, Garraf i Baix Penedès on pot nevar a les cotes més elevades.

Protecció Civil de la Generalitat ha demanat extremar la precaució en la mobilitat i consultar les afectacions viàries a eixos importants a partir d’aquest vespre i durant el matí de dimarts. Aquest vespre i matinada es preveu que l’afectació més rellevant sigui a la C-17 i a la C-25. Demà al matí caldrà fer seguiment de la possible afectació especialment a l’A-2 a la Panadella i el Bruc i a l’AP-2 a l’Albi i la Vinaixa.

El Servei Català de Trànsit en motiu de la previsió de nevades a partir de les 20 h a eixos principals ha previst restriccions de la circulació de vehicles pesants de transport de mercaderies (7.500 Kg) a les vies següents:

 • A-2 la Panadella – el Bruc
 • AP-2 l’Albi – Vinaixa
 • C-16 Manresa – Túnel del Cadí
 • C-17 la Garriga – Ripoll
 • C-25 tota la via
 • C-37 Túnel de Bracons

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Agnes a març 20, 2018 | 08:53
  Agnes març 20, 2018 | 08:53
  Hanevat a subirats!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa