MonPlaneta
L’onada de calor remet però continua el risc d’incendi i cal extremar les precaucions
  • CA
Calor | Jennifer Boyer (Flick)

Protecció Civil de la Generalitat manté per aquest dijous l’ALERTA del Pla d’emergències PROCICAT per l’onada de calor que afecta Catalunya des del passat dilluns, i ha de començar a remetre sobretot a les comarques del litoral sud i central. Pel que fa al pla INFOCAT, aquest segueix en prealerta per l’elevat risc d’incendi i també mentre es mantingui actiu el foc de Capellades (Anoia). Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, avui dijous les temperatures seguiran sent molt altes però entre 1 i 2 graus menys que ahir, i amb menor probabilitat de superar els llindars de temperatura extrema.

En aquest quart dia d’onada de calor, Protecció Civil de la Generalitat segueix insistint en els consells d’autoprotecció com beure aigua molt sovint, evitar el sol directe, no fer activitats físiques intenses a l’exterior, i utilitzar si és possible ventiladors o aire condicionat. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya manté la petició als ajuntaments de què prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l’aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.

Protecció Civil manté la prealerta del pla especial per incendis forestals a Catalunya INFOCAT per l’elevat risc d’incendi d’avui i també mentre es mantingui actiu l’incendi de Capellades. Pel que fa a l’incendi de Capellades, Protecció Civil de la Generalitat manté al Centre de Comandament Avançat tècnics territorials, i des de la sala CECAT manté contacte amb els alcaldes de la zona afectada i els municipis propers. Els Agents Rurals han informat que, per tercer dia consecutiu, es mantenen avui tancats els accessos al Massís del Montsant, i que segueixen les mesures especials de prevenció de les activitats de sega. D’acord a les informacions facilitades pel Servei de Prevenció d’Incendis Forestals, el risc d’incendi forestal és especialment alt a 19 comarques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa