Les glaçades podran arribar a l'interior de Catalunya a principis de la setmana vinent
Les glaçades podran arribar a l’interior de Catalunya a principis de la setmana vinent | Pixabay

!--akiadsense-->

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que l’arribada d’una massa d’aire molt fred, procedent de l’Àrtic, produirà una notable baixada de la temperatura. A més, l’acompanyarà una pertorbació que donarà lloc a vent fort del nord i a precipitacions que localment podran ser abundants i en forma de neu a cotes mitjanes i altes. La temperatura iniciarà el seu descens dissabte 27 i arribarà a tocar fons entre diumenge 28 i dilluns 29. A les cotes altes del Pirineu i del Prepirineu la temperatura podrà baixar entre 13 i 18 graus, assolint mínimes per sota dels -10 ºC. Fora d’aquesta zona es preveuen davallades d’entre 8 i 13 graus, i les glaçades podran afectar alguns punts de l’interior de Catalunya entre dilluns i dimarts.

Pel que fa a precipitacions, se n’esperen a partir de dissabte al matí i durant les primeres hores de diumenge. Afectaran qualsevol punt de Catalunya, i al Pirineu seran en forma de neu a partir dels 900 metres al sector Occidental, mentre que a la resta es mantindrà al voltant dels 1300. Al Pirineu es podran acumular més de 20 cm de neu per sobre dels 1400 metres i, per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de Situació Meteorològica de Perill. A banda, diumenge el vent bufarà fort del nord als dos extrems de Catalunya, fet que alterarà l’estat de la mar. De cara a dilluns i dimarts, la possible formació d’una depressió a la Mediterrània podria produir una ventada general i un temporal marítim.

Davant les discrepàncies en els models meteorològics a mitjà termini en l’evolució d’aquesta situació, caldrà anar seguint les pròximes actualitzacions de la predicció meteorològica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa