MonPlaneta
Alerta a tot Catalunya per episodi d’alta contaminació per partícules
Alerta per episodi d'alta contaminació
Alerta per episodi d’alta contaminació | Departament de Territori i Sostenibilitat

!--akiadsense-->

La Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya ha activat aquest djous, 22 d’octubre, l’episodi de contaminació per alts nivells de PM10. Atesa aquesta situació, s’activen una sèrie de mesures temporals previstes al protocol d’actuació per alts nivells de contaminació atmosfèrica mentre duri l’episodi: reg de parcs i places no asfaltats, increment del reg dels carrers amb aigua freàtica, prohibició de l’ús de bufadors en tasques de neteja i a les zones verdes, prohibició de les activitats pulverulentes de les obres.

S’aconsella a la ciutadania que es mogui a peu o en bicicleta pels carrers amb menys trànsit, que utilitzi el transport públic i eviti els desplaçaments amb vehicle privat. Si no té cap alternativa, se li recomana que utilitzi un cotxe compartit. D’altra banda, es recomana regular la climatització de les llars. Si es fa servir aire condicionat, es recomana apujar la temperatura del termòstat. I s’aconsella als ciutadans que siguin especialment sensibles als efectes de la contaminació atmosfèrica que traslladin la rutina esportiva al moment del dia en què les concentracions de contaminants són inferiors.

Les partícules en suspensió de menys de 10 micres de diàmetre són petites partícules sòlides o líquides que floten en l’aire. Fins a un 40% d’aquestes partícules el generen els motors, els pneumàtics i els frens dels vehicles. La resta prové de la pols de les obres i els enderrocs i, eventualment, dels núvols de pols sahariana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa