MonPlaneta
Activada l’Alerta del pla Ventcat per previsió de fort vent al Pirineu i meitat sud del país
Ventades | Ventades

!--akiadsense-->

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest diumenge al migdia l’Alerta del pla Ventcat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya de fortes ratxes de vent a les comarques del Pirineu i Prepirineu però també a punts de Ponent i meitat sud de Catalunya. Des d’ara i fins aquest vespre, hi ha probabilitat alta de superar el llindar d’avís de 90km/h de fortes ratxes de vent de mestral, al litoral i prelitoral sud de la costa del Camp de Tarragona i sud de Barcelona, principalment a les comarques de l’Alt Camp, Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf.

A partir d’aquesta nit i d’aquest dilluns durant tot el dia, l’episodi es mantindrà a la zona avisada i de cara al migdia s’anirà intensificant a les cotes altes del Pirineu, mentre que al litoral s’anirà restringint cap al sud. Es recomana molta prudència en la mobilitat a les zones afectades per fort vent, i també en les activitats a l’aire lliure en zones boscoses. Cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent.

Protecció Civil ha posat també en prealerta el pla Neucat per la previsió de nevades extenses demà a tot el Pirineu i Prepirineu. La nevada podrà afectar també les comarques del sud del Pirineu Oriental. Al Pirineu i Prepirineu la cota de neu pujarà dels 600 fins als 800 metres, i podrà situar-se també al voltant dels 1000 metres durant les hores centrals del dia. Al vessant nord del Pirineu, al llarg de tot l’episodi s’acumularan més de 50 cm de neu per sobre de 1.500 metres. Per altra banda, a la resta de comarques avisades fins a migdia la cota podrà rondar els 400 metres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa