MonPlaneta
Un nou descobriment obre la possibilitat de fer tests per detectar la Covid persistent

Fer tests per detectar la Covid persistent podria ser una realitat d’aquí entre sis i divuit mesos gràcies a un nou descobriment. Un equip d’investigadors de l’Imperial College de Londres (Anglaterra) ha detectat unes irregularitats a la sang de persones que pateixen aquesta forma de la malaltia que podrien permetre identificar-los d’aquí molt poc temps. En concret, s’han detectat uns anticossos que podrien indicar que la Covid persistent és, en realitat, conseqüència d’una resposta autoimmune del nostre propi organisme. No obstant això, caldrà continuar investigant per veure quines són les causes exactes d’aquesta malaltia i aconseguir no només diagnosticar-la sino, també, tractar-la.

La Covid persistent té un número considerable de símptomes que continuen molt després de la infecció, entre elles el cansament, la falta d’aire, mals de cap i dolor muscular. Les vacunes actuals, a més, que permeten passar la infecció amb una simptomatologia molt menys acusada, no està clar que protegeixin d’aquests símptomes a llarg termini, que podrien afectar entre un 10 i un 20% del total d’afectats pel SARS-CoV-2. A l’estudi, els investigadors van comparar la sang de dotzenes de persones i van trobar uns anticossos que eren presents en els pacients de Covid persistent però no en els que la van passar ràpidament ni en els que no havien estat infectats. Aquests anticossos ataquen el propi cos, i podrien ser una de les causes de la Covid persistent. Això, però, no exclou la possibilitat que el virus continuï present a l’organisme i que els símptomes siguin causats per tots dos factors.

La mostra emprada per a l’estudi era relativament petita, de manera que caldrà continuar investigant per corroborar el descobriment, que podria ajudar milions de persones arreu del món que, després de passar la fase aguda de la malaltia, continuen tenint símptomes.

Nou comentari

Comparteix