MonPlaneta
La UB estrena un mòdul interactiu de divulgació sobre la Covid
  • CA

Gairebé dos anys després de l’inici oficial de la pandèmia de Covid-19, quan el govern xinès va informar l’Organització Mundial de la Salut de l’aparició del SARS-CoV-2, la malaltia ha capgirat la vida de pràcticament tota la població mundial. La informació que en tenim, però, és suficient? Entre el 27 de setembre i el proper 29 d’octubre, el vestíbul principal de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona acollirà un mòdul interactiu de divulgació científica sobre la Covid, per mirar de respondre totes les preguntes que hi pugui haver sobre la pandèmia.

Dissenyat per l’empresa Indissoluble, el mòdul és una experiència immersiva que posa a l’abast de tothom una sèrie de recursos per apropar-se al coneixement disponible sobre la Covid contra la qual, a més, està perfectament preparat, ja que s’activa automàticament en detectar la presència d’un usuari i no cal tocar-lo per fer-lo servir. A més, el módul té cinc opcions de contingut, primer de tot, conèixer en temps real l’impacte del virus arreu del món, amb dades actualitzades de contagis i morts i, també, de persones que ja han estat vacunades. Un altre recurs són quatre peces audiovisuals, aprovades per científics experts, que ampline la informació sobre la malaltia: “Els coronavirus del segle XXI”, “Les dones, més resistents”, “Mutacions del SARS-CoV-2” i “Què és la càrrega viral?”

Façana de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona | Europa Press
Façana de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona | Europa Press

En un aspecte més d’entreteniment, el mòdul també conté un videojoc per aprendre sobre la Covid-19, un repte per posar a prova els coneixements a través d’un joc de veritat o mentida, i un vídeo realitzat per la Unitat d’Audiovisuals de la UB que mostra com s’ha viscut la pandèmia a la institució, dels esforços fets a l’inici de l’estat d’alarma fins a la situació actual, marcada per la tornada de la presencialitat però també per la importància de mantenir totes les mesures de prevenció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa