MonPlaneta
Trasplanten el cor d’un porc modificat genèticament a una persona
  • CA

Un home de 57 anys ha estat la primera persona a rebre el cor d’un porc modificat genèticament, en una operació pionera que podria donar esperança a milions de persones arreu del món. Segons informa ‘The New York Times’, l’operació va tenir lloc el passat divendres i va durar vuit hores, i aquest dilluns el pacient evolucionava de manera favorable.

El responsable de l’operació, el doctor Bartley Griffith, va afirmar al rotatiu nord-americà que el cor funciona i que “tot sembla normal”. El cor rebut pel pacient és el fruit de l’esforç d’anys i de molts equips de científics, que gràcies a les darreres tecnologies d’edició genètica, han aconseguit el que fa ben poc semblava impossible.

Doctor i pacient poc després de l'operació | University of Maryland School of Medicine
Doctor i pacient poc després de l’operació | University of Maryland School of Medicine

La demostració de la viabilitat d’aquest tipus de trasplantament podria ser el principi d’una nova era que elimini l’espera d’òrgans compatibles, que algunes vegades pot ser fatal. Durant els propers anys, aquestes operacions es podrien anar tornant cada vegada més normals i canviar completament la manera com es tracten les fallades de molts òrgans del nostre cos.

Tot i així, és clar, caldrà continuar investigant molt perquè, fins i tot a dia d’avui i amb donants humans, hi continua havent rebuigs a òrgans trasplantats malgrat que els metges s’asseguren tant com poden la compatibilitat. En el cas del pacient que ha rebut aquest cor de porc, de fet, va decidir provar aquest procediment pioner perquè sense un cor nou hauria mort i se’l considerava massa feble com per arriscar-se a rebre un cor humà que alguna altra persona podria aprofitar amb molta més seguretat.

Segons el ‘New York Times’, el cor funciona correctament i està fent una bona feina, cosa que podria fer que el pacient fos desconnectat de la màquina que el mantenia viu durant les properes hores. Un gran èxit de la medicina que mostra fins on hem arribat i, encara més, com pot millorar aquest camp del coneixement durant els propers anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa