MonPlaneta
Gairebé un terç dels morts per Covid-19 tenien diabetis

El 30% de les persones que han mort a causa de la Covid-19 patien diabetis, segons afirma un estudi publicat a la revista ‘The Lancet Diabetes & Endocrinology’. La Xarxa de Grups d’Estudi de la Diabetis (redGDPS), que ha recollit aquests resultats i que demana, en un comunicat, “recuperar el control de la malaltia”, ja que el temor als contagis ha fet que molts diabètics hagin deixat d’anar als centres sanitaris i s’hagi perdut el bon control que hi havia fins ara, cosa que és un risc per a la seva salut.

En el cas de les persones que pateixen diabetis de tipus 1, afirma l’informe, el risc de mort és tres vegades més alt que a la població sana, mentre que es el doble en les persones que pateixen diabetis de tipus 1. La diabetis, una malaltia que durant els darrers anys ha experimentat una tendència a l’alça, és la primera causa de ceguesa, d’amputacions no traumàtiques, de diàlisi i de transplantament de ronyó als països occidentals, i el número de persones que la pateixen s’ha multiplicat per quatre durant les darreres quatre dècades.

Dos professionals sanitaris de l'Hospital Clínic de Barcelona  | ACN
Dos professionals sanitaris de l’Hospital Clínic de Barcelona | ACN

En el cas de l’estat espanyol, és el cinquè d’Europa que té més persones diabètiques, amb 3,6 milions de persones d’entre 20 i 79 anys que pateixen la malaltia, el 40% de les quals són majors de 70 anys i amb la diabetis de tipus 2 com a àmpliament majoritari, amb un 90% dels casos diagnosticats anualment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa