MonPlaneta
El primer contacte amb el SARS-CoV-2 és decisiu en la resposta del cos
  • CA

La primera versió de la proteïna espiga del virus de la Covid-19 amb què es troba el nostre cos, ja sigui a través de la vacunació o per exposició directa al SARS-CoV-2, té un paper decisiu en la resposta del nostre sistema immunològic contra les altres variants amb què es trobi. Així ho afirma un estudi publicat a la revista ‘Science’ i elaborat per investigadors de l’Imperial College i la Universitat Reina Mary de Londres, a Anglaterra.

Segons expliquen, les característiques d’aquest primer contacte determinen la capacitat del sistema immunològic de protegir-nos de les altres variants del mateix virus i, també, a la taxa de disminució de la protecció. Així, tot i que se sap que els anticossos van disminuïnt amb el temps, aquest estudi mostra que la resposta de les defenses també depèn de la variant o variants a què ha estat exposat.

Representació del SARS-CoV-2 | Pixabay
Representació del SARS-CoV-2 | Pixabay

Han passat gairebé dos anys de l’inici de la pandèmia, i al món hi ha persones amb immunitats molt diferents contra el virus: sense exposició al virus, exposats a la seva forma original, a les seves variants alfa, beta, gamma, delta o òmicron; amb una, dues o tres dosis d’una vacuna feta a partir de l’espiga del virus original… Així doncs, les respostes de cadascun d’aquests patrons immunològics davant cada variant del virus pot ser molt diferent segons, per exemple, les semblances entre les seves proteïnes espiga. Per tant, conèixer-les és molt important.

No obstant això, els investigadors també han observat que una tercera dosi de vacuna de l’espiga original augmenta la resposta del cos, posant de relleu com d’important és rebre-la per reduir la transmissió del virus. Malgrat els problemes detectats en la immunització, al cap i a la fi les vacunes continuen sent la millor prevenció de casos greus i de morts per Covid-19 en totes les seves variants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa