MonPlaneta
Una pomada pot matar bacteris resistents als antibiòtics
  • CA

Una medicina d’ús tòpic, anomenada AB569, ha demostrat que pot eliminar els bacteris resistents als antibiòtics. Alhora, a més, també millora la curació de les ferides en una gran varietat de cremades.

Segons explica un equip de la Universitat de Cincinatti (Estats Units) a la revista ‘Infection & Immunity’ aquest fàrmac, que s’aplica en forma de pomada, és capaç de matar tots els bacteris patògens amb què s’ha provat sense que, a més, s’hagi observat el desenvolupament de resistència. Entre els bacteris amb què s’ha provat hi ha el Pseudomonas aeruginosa, un dels més perillosos ja que és resistent a diversos medicaments i, a més, s’ha tornat més virulent. De fet, és un patògen potencialment mortal.

El Pseudomonas, de fet, és el pitjor patògen de les cremades, i és per això que calia trobar productes nous i que fossin eficients alhora de prevenir, tractar i eradicar la seva presència en ferides d’aquest tipus. I segons sembla, ho han aconseguit: a les proves en cultius de laboratori, l’AB569 ha eliminat totes les soques del bacteri amb què s’ha provat, que són les més habituals en cremades.

Pseudomonas aeruginosa | Pixnio
Pseudomonas aeruginosa | Pixnio

La pomada, però, encara ha demostrat tenir un altre avantatge: incrementa els mediadors antiinflamatoris, cosa que millora la regeneració de l’epidermis. Així, a més d’eliminar els patògens, aquest producte també fa que el procés de curació de les cremades sigui més ràpid i més eficient.

Al principi, AB569 va ser identificat com un possible tractament contra molts organismes resistents als antibiòtics que causen infeccions en pacients amb diverses malalties pulmonars. A més d’això, però, ara s’ha comprovat que també pot combatres les infeccions en cremades greus, problemes del tracte urinari, endocarditis i fins i tot diabetis. Impedint aquest tipus d’infeccions, no només es poden salvar vides i millorar el benestar de milions de persones sinó, també, descarregar els sistemes sanitaris del cost afegit de les infeccions de bacteris resistents als antibiòtics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa