MonPlaneta
Un nou tractament pot ajudar a combatre l’obesitat i les malalties del cor
  • CA

El desenvolupament d’un nou fàrmac sintètic podria ser una gran ajuda per combatre l’obesitat i les malalties del cor. Segons anuncia en un article a la revista ‘Steroids’, un equip interdisciplinari d’investigadors de la Universitat de Texas – San Antonio, als Estats Units, ha creat un nou inhibidor que bloqueja els efectes del citocroma P450 8B1, un enzim relacionat amb l’absorció del colesterol i l’obesitat.

Un problema de gran abast

Tant l’obesitat com les malalties del cor, que a més estan relacionades, són un dels problemes de salut més importants del món occidental. És per això que trobar maneres de reduir-les, més enllà de les estrictament dietètiques o l’exercici, pot ser una ajuda per aquelles persones que pateixen aquestes dolències per causes genètiques. Segons dades de l’OMS de 2016, 1.900 milions de persones pateixen sobrepès, 650 milions de les quals són obeses.

Aquest fàrmac podria ajudar a reduir l'obesitat i moltes malalties associades | Pixabay
Aquest fàrmac podria ajudar a reduir l’obesitat i moltes malalties associades | Pixabay

L’enzim P450 8B1 crea àcid còlic, un àcid biliar, al nostre cos. En bloquejar aquest efecte, l’absorció del colesterol per part del cos es redueix, cosa que podria tenir uns beneficis molt grans en diversos problemes metabòlics relacionats amb l’obesitat i també amb les malalties més recurrents en les persones que en pateixen, com les mateixes malalties del cor però també, per exemple, la diabetis.

En els experiments duts a terme en ratolins van consistir a tractar-ne alguns amb aquest inhibidor durant set dies. Després, es va comprovar com els seus nivells de glucosa en sang s’havien reduit tot i haver estat alimentats amb una dieta alta en sucres i greixos. El seu pes, a més, es va mantenir. Així, els resultats demostren que aquest fàrmac fa que el metabolisme dels animals es torni més sa i podria ser el principi d’una estratègia terapèutica per tractar, també, la resistència a la insulina que s’associa a l’obesitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa