MonPlaneta
Nou rècord del nadó més prematur del món
  • CA

Un nadó nascut a les 21 setmanes i un dia de gestació, i que pesava menys de mig quilo, ha estat certificat com a rècord al nadó més prematur del món que ha aconseguit sobreviure. El petit Curtis Means, que va néixer l’any passat a Birmingham (Alabama, Estats Units), pesava només 420 grams i ha rebut el certificat del Rècord Guinness en aquesta categoria ara, que ja ha arribat als setze mesos d’edat.

Si un embaràs complet normal és de quaranta setmanes, Curtis va néixer dinou setmanes abans, el 4 de juliol de 2020, el Dia de la Independència, la festa nacional dels Estats Units. Curtis tenia una germana bessona, C’Asya, però desgraciadament va morir al cap de només un dia. El petit Curtis tampoc no tenia perspectives de supervivència gaire millors que ella, de fet es calculaven en un 1%. Tot i això, es va aferrar a la vida a la unitat de vigilància intensiva i, després de tres mesos connectat a un ventilador i de deu mesos d’ingrés hospitalari, va ser donat d’alta i va poder marxar a casa, amb la seva mare.

Curtis Means en una imatge recent | Universitat d'Alabama a Birmingham
Curtis Means en una imatge recent | Universitat d’Alabama a Birmingham

Durant tot aquest temps, va haver de rebre atenció especial per poder aprendre a fer funcions tan essencials com ara respirar i fer servir la boca per alimentar-se. Tot i això, i que els metges afirmen que el seu estat de salut és bo, encara necessita oxigen i alimentar-se a trabés d’un tub. Tot plegat, però, és el mínim que podia passar-li donat el seu poquíssim temps de gestació, que va superar en 24 hores el rècord anterior del nadó més prematur que va aconseguir sobreviure.

Amb temps de gestació tan curts, és d’esperar que hi hagi algunes afectacions importants en el seu desenvolupament present i futur i que li quedin algunes seqüeles que li podrien durar tota la vida. Malgrat tot, que hagi aconseguit sobreviure ja és, de per sí, un miracle.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa