MonPlaneta
Més d’un milió i mig d’infants han perdut alguna de les persones que els cuidaven per la pandèmia
  • CA

A tot el món, més d’un milió i mig d’infants han perdut com a mínim un progenitor, un avi que en tenia la custòdia o que vivia amb ells a causa de la Covid-19, segons dades dels primers 14 mesos de la pandèmia. Així ho afirma un estudi publicat a ‘The Lancet’ i que posa en relleu l’orfandat com un problema greu i sovint ignorat de la Covid-19 i posa èmfasi en el fet que donar suport econòmic i psicològic a aquests infants és d’una importància cabdal.

Les anàlisis van fer servir dades de mortalitat i fertilitat combinades amb ràtios d’orfandat associada a la Covid, a més de morts d’avis amb custòdia o que visquessin amb els infants entre març de 2020 i abril de 2021 en 21 països diferents, no només per la pandèmia sinó també pels confinaments, les restriccions o les dificultats per accedir a atenció mèdica o al tractament de malalties cròniques. Les experiències traumàtiques d’aquest tipus s’associen a augments en l’abús de substàncies, problemes de salut mental i altres problemes de comportament i de salut crònics. Els estudis com aquest mostren com les conseqüències a llarg termini de la Covid poden ser molt més grans del què ens pensem arreu del món. La pèrdua d’un progenitor o un cuidador pot ser molt dura, però està demostrat que es poden evitar algunes conseqüències donant l’atenció que els infants necessiten.

Pixabay
Pixabay

Per calcular la quantitat d’infants orfes a causa de la Covid, es va fer servir l’excés de mortalitat i la mortalitat per la malaltia en 21 països que acumulen el 77% de les morts globals, entre els quals hi ha l’estat espanyol. Així es va arribar a la conclusió que 1.562.000 infants han perdut un progenitor o un cuidador per raons associades a la pandèmia, la majoria homes de mitjana o avançada edat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa