MonPlaneta
Menjar menys processats a la nit pot allargar la vida dels diabètics
  • CA

El moment del dia en què una persona amb diabetis menja alguns aliments podria tenir una importància tan gran com la quantitat i les calories per a la seva salut. Així per exemple, reduir els aliments processats a darrera hora del dia podria allargar-los la vida, segons un estudi recent publicat a la revista ‘Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism’.

Un cicle important

El metabolisme i el rellotge biològic estan íntimament relacionats, en un cicle de 24 hores que es va repetint i regula les hores de son i les de vigília. De l’estudi, doncs, se’n deriva que menjar alguns menjars a hores diferents del dia pot millorar la qualitat i la llargada de la vida de les persones amb diabetis.

Així, per exemple, es va observar que menjar patates al matí, cereals integrals a la tarda, vegetals verds i llet al vespre i carn menys processada a la nit s’associa amb una millor qualitat de vida a llarg termini en els diabètics. D’això se’n deriva que les guies nutricionals i les estratègies terapèutiques pels qui pateixen aquesta malaltia haurien de tenir en compte quins són els moments de consum òptim dels aliments.

Diagnosi de diabetis | MútuaTerrassa
Diagnosi de diabetis | MútuaTerrassa

Resultats clars

Els resultats han estat obtinguts després de l’anàlisi de les dades de més de 4.600 persones dels Estats Units per determinar quina probabilitat tenien de morir d’algun problema del cor. La investigació va determinar que les persones que mengen patates o verdures amb midó al matí, cereals integrals a la tarda i vegetals foscos i llet a la tarda tenien menys probabilitat de patir afeccions d’aquest tipus. A l’altra banda, les persones que menjaven molta carn processada a la nit tenien una probabilitat molt més alta.

A partir d’aquí es podrà entendre molt millor com afecta la dieta, no només en què sinó en com, en les persones que pateixen diabetis, ajudant-les a viure més anys i a tenir una qualitat de vida més alta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa