MonPlaneta
Menjar un alvocat cada dia redueix el colesterol dolent

Menjar un alvocat cada dia durant sis mesos redueix els nivells de colesterol dolent, tot i que no té cap efecte en el greix a l’abdomen, al fetge o en la mida de la cintura en persones amb sobrepès o obesitat. Aquesta és la conclusió a què ha arribat un equip de científics en un article publicat a la revista ‘Journal of the American Heart Association’ que també apunta que els participants que menjaven alvocats tenien una dieta de més qualitat durant el període de l’estudi.

L’estudi més extens fet fins ara

Tot i que s’havien fet estudis més petits que apuntaven a una relació entre el consum d’alvocats i la pèrdua de greix, de l’índex de massa corporal i de la mida de la cintura, aquest és el més gran que s’ha fet mai fins ara en els efectes dels alvocats en la salut, tant pel número de participants com per la seva durada.

Alvocat | Hippopx
Menjar un alvocat al dia pot beneficiar la nostra salut | Hippopx

La conclusió principal és que, tot i que no afecten el greix abdominal ni el pes, els alvocats poden ser un afegitó beneficiós en una dieta equilibrada, reduint els nivells de lipoproteïnes de baixa densitat, el famós ‘colesterol dolent’. A més, en una escala del 0 al 100, menjar-se un alvocat cada dia millora la qualitat de la dieta en 8 punts, cosa que es relaciona amb una disminució del risc de patir malalties del cor, diabetis tipus 2 i fins i tot alguns càncers.

Diferències significatives

En aquest estudi, els investigadors van fer un experiment amb més de 1.000 participants amb sobrepès o obesitat durant sis mesos. La meitat van menjar un alvocat cada dia mentre els altres van continuar amb la seva dieta normal i se’ls va dir que no mengessin més de dos alvocats al mes. El seu greix a l’abdomen i a altres òrgans es va mesurar abans i després de l’estudi. Els resultats, però, indiquen que els alvocats no van tenir-hi cap efecte, com tampoc en el pes.

Això, però, indica que les calories extra no van tenir un impacte en cap d’aquests dos factors mentre que sí que feien disminuir els nivells de colesterol dolent, en una mitjana de 2,5mg/dL. Davant d’aquests resultats, els investigadors volen continuar examinant les dades obtingudes per mirar, per exemple, de quina manera van incorporar els alvocats a la dieta els participants, buscant diferències en els resultats a partir d’aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa