MonPlaneta
La llargada dels dits pot ser un indicador del risc de patir Covid greu
  • CA

Un estudi publicat a la revista ‘Scientific Reports’ indica que la llargada dels dits podria ser un indicador del risc d’hospitalització per Covid-19. Si tenir un dit anular llarg és un marcador d’alts nivells de testosterona durant la gestació, un índex llarg indica que, mentre érem al ventre matern, teníem un nivell més elevat d’estrògens. Això fa que, en general, els mascles tinguin anulars més llargs i les femelles, índexs més llargs.

La llargada dels dits és un indicador dels nivells d’hormones durant la gestació

Les dades parlen

En general, des de l’inici de la pandèmia, la majoria de persones que han estat infectades pel SARS-CoV-2 han experimentat símptomes lleus o moderats. Pel que fa als qui han acabat hospitalitzats, les dades globals indiquen que les persones de més edat han estat una gran majoria i que, en el cas dels homes, la malaltia és més severa.

Així doncs, els científics han estat investigant la relació entre la testosterona i la severitat de la Covid-19. Tot i que una hipòtesi relaciona nivells alts de testosterona en casos severs, un altre apunta a nivells baixos en els homes d’edat avançada amb els pronòstics més greus. Per mirar de resoldre aquest dubte, els investigadors han observat la ràtio de llargada entre els dits índex, mig, anular i petit, per veure si podien predir la severitat dels símptomes de la malaltia.

Sanitaris amb un pacient a la UCI de l'Hospital de Manresa (Althaia) | ACN
Les hormones sembla que tenen un paper important en la severitat de la Covid | ACN

Uns resultats molt útils

L’estudi conclou que els pacients amb dits petits curts (“feminitzats”) en relació als altres dits tendeixen a experimentar símptomes més greus i que poden dur a necessitar hospitalització i, encara més important, que els pacients amb diferències més grans entre les mans dreta i esquerra tenen probabilitats altes d’hospitalització. Tot plegat, afirmen els investigadors, fa pensar que la severitat de la Covid es relaciona amb nivells baixos de testosterona i, possiblement, nivells alts d’estrògens, tant en homes com en dones.

Aquesta troballa és important perquè indica que pot ser possible identificar qui té més risc de patir un cas greu de Covid i, per tant, prioritzar tant l’atenció com la vacunació. A més, els resultats d’aquesta investigació ajuden a entendre millor la malaltia i podrien facilitar l’augment de la quantitat de medicaments antivirals disponibles, reduint els ingressos, la seva durada i els seus desenllaços fatals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa