MonPlaneta
Les morts d’infants per Covid són “increïblement rares”
  • CA

Diversos estudis, fets amb les dades recollides durant la pandèmia de Covid-19 a diversos països del món, indiquen que la malaltia té un risc de mort i d’ingrés a l’UVI en infants i joves molt menor del que s’havia pensat fins ara. Així, entre els menors de 18 anys, a Anglaterra la Covid-19 va causar 25 morts entre març de 2020 i febrer de 2021, la meitat dels quals eren persones amb problemes de salut greus preexistents i que necessitaven atenció constant, com ara alimentació per un tub o respiració assistida. Tot i això, els estudis no tenen en compte les formes menys severes de la malaltia ni la Covid persistent, cosa que vol dir que no es poden prendre com si el SARS-CoV-2 no fos un problema per als més joves.

Els estudis assenyalen alguns problemes concrets –cardiovasculars, neurològics, obesitat…– com els que augmenten el risc d’ingrés o mort per Covid entre els menors d’edat, però l’increment absolut era molt petit. Algunes dades, però, són destacables, com el fet que els infants d’origen subsaharià –ja fos directe o provinents de les antigues colònies britàniques al Carib, per exemple– tenen una ràtio més alta de síndrome inflamatòria multisistèmica, una complicació rara de la infecció pel SARS-CoV-2. Tot i això, la necessitat d’ingrés a l’UVI en els més joves continua sent “increïblement rara”, i les morts es mouen al voltant de 2 de cada 2 milions en aquesta franja d’edat.

Tot plegat, és clar, no només per la falta d’estudis sobre la Covid persistent en menors d’edat sinó també per la seva capacitat de transmetre la malaltia, no fa menys important que compleixin les mesures de seguretat i, els qui puguin, que es vacunin com més aviat millor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa