MonPlaneta
Israel es prepara per a la quarta dosi de la vacuna per frenar l’òmicron
  • CA

Israel s’està preparant per començar la inoculació de la quarta dosi de la vacuna de la Covid-19 davant l’amenaça de la variant òmicron. Quan això passi, serà el primer país del món a fer-ho. El comitè d’experts del govern israelià va recomanar una nova dosi de la vacuna per als treballadors sanitaris i els majors de 60 anys, i el primer ministre del país, Naftali Bennett, va ordenar que comencessin els preparatius necessaris per fer-la realitat.

A diferència del nostre país, on fa setmanes que es propaga, aquest dimarts tot just es va confirmar la primera mort a Israel causada per la variant òmicron de què, a més, el ministeri de Salut del país reconeix uns 340 casos confirmats. Així, el mateix primer ministre va explicar com la quarta dosi “ens ajudarà a travessar l’onada” d’aquesta variant, que està “cobrint el món”.

El primer ministre d'Israel, Naftali Bennett | Wikimedia Commons
El primer ministre d’Israel, Naftali Bennett | Wikimedia Commons

Segons els seus plans, i un cop aquesta quarta dosi sigui aprovada definitivament, es començaria a administrar als treballadors sanitaris i als majors de 60 anys que faci com a mínim quatre mesos que van rebre la tercera dosi. Tot plegat en un dels països que semblava que anava al capdavant en la inoculació de vacunes, si més no al principi. A dia d’avui, però, aproximadament un 63% de la població ha rebut les dues primeres dosis.

Tot i això, el fet que aproximadament un terç de la població tingui menys de 14 anys sembla un factor decisiu en aquesta taxa de vacunació baixa, i és per això que el mes passat el govern israelià va anunciar que els majors de cinc anys ja podien vacunar-se. Aquest dilluns, Bennett mateix va dir que vol que tots els infants que puguin es vacunin durant les properes dues setmanes per “endarrerir i frenar i disminuïr” l’efecte de la variant òmicron.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa