MonPlaneta
La infecció per Covid més llarga de què es té notícia va durar setze mesos
  • CA

Un equip mèdic de Londres, a Anglaterra, afirma que ha documentat la infecció pel virus de la Covid-19 amb la durada més llarga de què es té notícia: 16 mesos. Segons explica la cadena britànica ‘BBC’, citant els professionals sanitaris, un pacient va tenir nivells detectables de SARS-CoV-2 al seu organisme durant un total de 505 dies fins que, finalment, va acabar morint. A més de la Covid, aquest pacient ja tenia problemes mèdics previs.

Els metges afirmen que aquest tipus d’infeccions tan duradores i persistents són molt estranyes, ja que la majoria de persones són capaces d’eliminar el virus totes soles. En el cas d’aquest pacient, però, tenia el sistema immunològic molt afeblit i per això, després de més d’un any, va acabar morint, sense que el virus en fos el principal responsable.

Anàlisi de proves de PCR per detectar la presència del coronavirus a la seu del Laboratori Clinic de l'ICS a Girona
Anàlisi de proves de PCR per detectar la presència del coronavirus a la seu del Laboratori Clinic de l’ICS a Girona

Més de cinquanta tests positius

Després dels primers símptomes, a principis de 2020, se li va fer una prova PCR que va confirmar la infecció. Durant les 72 setmanes següents, el pacient va anar entrant i sortint de l’hospital, tant per revisions rutinàries com ser ser atès. Totes les vegades que hi va anar, aproximadament una cinquantena, se li van fer proves i sempre, sempre va donar positiu per Covid.

Per assegurar-se que es tractés de la mateixa infecció, i no pas de diverses que podria haver contret de seguit, es van analitzar les mostres. L’anàlisi genètica del virus va permetre certificar que no havia estat eliminat del seu organisme en cap moment i que continuava multiplicant-s’hi.

Un lloc perfecte per a l’aparició de variants

Les infeccions prolongades, com és aquest cas, poden ser especialment preocupants perquè poden originar noves variants del virus, tot i que no passés en aquest cas. Com més temps passa el virus a l’interior d’un hoste, més temps té per adaptar-s’hi, i podria anar acumulant mutacions. De fet, l’estudi d’alguns pacients amb infeccions persistents ha demostrat que els seus virus tenien mutacions presents en les variants més preocupants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa