MonPlaneta
Els homes que fumen podrien generar menys anticossos contra la Covid-19
  • CA

Un nou estudi dut a terme al Japó ha analitzat mostres de sang de 378 treballadors sanitaris d’entre 32 i 54 anys que tres mesos abans havien rebut la vacuna de Pfizer contra la Covid-19.

Els resultats, publicats provisionalment a la base de dades mèdica ‘medRxiv‘, confirmen que inicialment els nivells d’anticossos eren més baixos en els individus de major edat, cosa que ja s’havia constatat en estudis anteriors; i que els únics factors de risc que conduïen a uns anticossos més baixos eren ser home i tenir l’hàbit de fumar.

Els autors de l’estudi especulen amb que la diferència en els anticossos més baixos entre els sexes biològics podria estar relacionada amb el fet que la taxa de tabaquisme era el doble entre els homes que entre les dones. També van descobrir que els exfumadors no van veure una reducció similar dels anticossos, concloent que “deixar de fumar abans de la vacunació pot millorar l’eficàcia individual de la vacuna de Pfizer”.

Els investigadors puntualitzen, però, que les dades preliminars no són prou fortes com per establir una relació sòlida entre el tabaquisme i la vacunació. Així, creuen que seria necessari realitzar més investigacions sobre el tema abans de poder treure conclusions sòlides sobre la connexió.

Aquest estudi no és el primer que troba una possible correlació entre el tabaquisme i l’aparició d’anticossos més baixos després de la vacunació. Un altre estudi observacional publicat a l’abril a la revista ‘Diabetis Metabolism Research and Reviews‘ va tenir en compte a 86 treballadors sanitaris d’un hospital de Roma que havien rebut la vacuna de Pfizer.

Es van prendre mostres de sang de cada participant abans de la seva primera dosi i de nou entre una i quatre setmanes després de l’administració de la seva segona dosi per comprovar les respostes dels anticossos. L’estudi va concloure que els participants amb hàbits habituals de tabaquisme tenien menys anticossos en els seus sistemes que els no fumadors, el que va sorprendre l’equip d’investigació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa