MonPlaneta
Els experts demanen prevenir la propagació de patògens animals per evitar més pandèmies
  • CA

Un grup d’experts destacats d’Estats Units, Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia ha publicat un informe on exposa fonaments científics per prendre mesures que aturin la propera pandèmia evitant la propagació de patògens dels animals a les persones. El document sosté que les inversions en control de brots, com les proves de diagnòstic, els medicaments i les vacunes, són fonamentals però insuficients per fer front al risc de pandèmia.

“Per controlar la Covid-19, ja hem gastat més de 6 bilions de dòlars (6.000.000.000.000$) en el que poden ser les tirites més cares que s’han comprat mai, i per molt que gastem en vacunes, mai no podran inocular-nos completament contra les properes pandèmies. Hem de prendre mesures que impedeixin el seu inici, aturant el contagi de les malalties dels animals als humans. Quan ho fem, també podrem ajudar a estabilitzar el clima del planeta i a revitalitzar la seva biosfera, dos aspectes essencials per a la nostra salut i benestar econòmic” apunta el doctor Aaron Bernsterin, director interí del Centre per al Clima, la Salut i el Medi Ambient Mundial de l’Escola de Salut Pública T.H. Chan de la Universitat de Harvard (Estats Units).

Investigacions anteriors del doctor Bernstein van descobrir que els costos de prevenció de la propera pandèmia, reduint la desforestació i regulant el comerç d’animals salvatges és de només 22.000 milions de dòlars, un 2% dels costos econòmics i de mortalitat de la Covid. El grup va evidenciar que la propagació de patògens pandèmics té lloc a partir de les operacions ramaderes, la caça i el comerç d’animals salvatges, el canvi d’usos del sòl i la destrucció de boscos, l’expansió de terres agrícoles i la urbanització ràpida i sense planificar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa