MonPlaneta
Descobreixen la importància del magnesi pel sistema immunològic
  • CA

Els nivells de magnesi a la nostra sang són un factor importantíssim en el funcionament del nostre sistema immunològic. Tant, que afecten la nostra capacitat de combatre no només patògens externs sinó, fins i tot, les cèl·lules canceroses. Aquesta és la conclusió a què ha arribat un equip de la Universitat i l’Hospital Universitati de Basilea, a Suïssa, que en un article a la revista ‘Cell’ afirma que els limfòcits T necessiten un mínim de magnesi per funcionar correctament.

Fins ara, s’havia relacionat la falta de magnesi amb algunes malalties com infeccions i càncers, i també que, amb una dosi baixa en magnesi, els càncers avancen més ràpid i la resistència al virus de la grip és més baixa. La raó, però, havia estat desconeguda fins ara, quan s’ha descobert que els limfòcits T, que eliminen les cèl·lules anormals o infectades, només poden funcionar a ple rendiment en un torrent sanguini alt en magnesi.

Test sanguini | Europa Press
Test sanguini | Europa Press

La raó d’això és una proteïna, present a la superfície dels limfòcits, anomenada LFA-1. La seva funció és enganxar-se a pes cèl·lules que ha d’atacar però, si no hi ha magnesi, aquesta mena de ganxo es vincla i no funciona correctament. Aquest descobriment pot tenir una importància enorme, per a la salut general però especialment per a la lluita contra el càncer mitjançant immunoteràpia.

Aquest camp de la medicina mira de fer que el mateix sistema immunològic del cos ataqui les cèl·lules canceroses, especialment activant els limfòcits T. Segons han pogut demostrar els responsables d’aquest estudi, aquestes cèl·lules responen molt millor contra el càncer si se les reforça augmentant la concentració de magnesi a la zona on hi ha els tumors.

Aquest darrer descobriment s’ha fet en proves amb cultius de laboratori, i ara els investigadors miraran de trobar la manera d’incrementar els nivells de magnesi de manera concentrada en persones. Si tenen èxit, el potencial de la immunoteràpia a l’hora de combatre el càncer podria augmentar exponencialment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa