MonPlaneta
Descoberta la relació entre la dieta alta en greixos, la flora intestinal i els problemes cardíacs
  • CA

Una dieta alta en greixos té efectes perjudicials per als nostres intenstins i els organismes que hi viuen, i tot plegat estimula la producció d’un metabòlit –una molècula– que té una relació directa amb les malalties cardíaques. Així ho afirma un estudi publicat a la revista ‘Science’ que confirma, en experiments amb animals, que els intestins i el microbioma tenen un paper molt important en el desenvolupament d’aquest tipus de problemes de salut. Un descobriment molt important per al benestar de milions de persones arreu del món, especialment de les qui pateixen obesitat.

Fins ara, el rol dels intestins en l’obesitat i els problemes cardíacs no havia estat estudiat gaire, i en aquest cas els investigadors han descobert un mecanisme pel què totes dues coses estan relacionades a través d’una mala dieta. Pel que sembla, menjar massa greixos causa inflamació als intestins i danys a les cèl·lules epitelials, empitjorant el funcionament dels seus mitocondris i fent que produeixin més oxigen i nitrats. Al seu torn, tot això facilita el creixement d’enterobacteris, com ara l’E. coli, i estimula la producció d’un metabòlit anomenat TMA per part dels bacteris dels intestins. En arribar al betge, aquest TMA és convertit en un altre compost, anomenat TMAO, que s’ha relacionat amb l’arterioesclerosi i amb un augment del risc de mort en les persones.

Flora intestinal | Wikimedia Commons
Flora intestinal | Wikimedia Commons

Així doncs, ara se sap una manera clara com una dieta alta en greixos promou el desenvolupament de bacteris nocius i afecta la salut de les persones. A més, els investigadors també han demostrat com un medicament, emprat per tractar malalties inflamatòries dles intestins, ajuda a restaurar el seu funcionament normal i, per tant, redueix els nivells de produccio de TMA. Així doncs, segons els investigadors, és possible revertir els efectes d’una dieta alta en greixos mitjançant aquest producte, un efecte que encara seria més gran en combinació amb una dieta probiòtica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa