MonPlaneta
Demostren que l’exercici físic alleuja l’ansietat
  • CA

Tant l’exercici moderat com l’esgotador alleugen els símptomes de l’ansietat fins i tot quan el problema és crònic, segons afirmen els resultats d’un estudi dut a terme per la Universitat de Göteborg i que han estat publicats a la revista ‘Journal of Affective Disorders’.

El treball es va dur a terme amb 286 pacients, la meitat dels quals feia més de deu anys que vivien amb ansietat. La seva edat mitjana era de 39 anys i el 70% eren dones. Alguns d’ells van ser posats en grups d’exercici, ja fos moderat o esgotador, durant dotze setmanes, i els resultats van mostrar clarament que els símptomes de la seva ansietat s’alleujaven fins i tot en els casos més greus. De fet, la majoria dels individus que van fer aquest tractament van passar d’un nivell base d’ansietat entre moderat i alt a un de baix. Fins i tot pels que feien exercici moderat, les probabilitats de millora dels seus símptomes d’ansietat van créixer en un factor superior a 3,5, mentre que pels que feien exercici intens va pujar en un factor de 4,88.

Un home fent exercici | Pxfuel
Un home fent exercici | Pxfuel

Alguns estudis previs fets sobre altres transtorns mentals, com és el cas de la depressió, havien mostrat millores dels símptomes, però fins ara no s’havia fet cap estudi semblant sobre l’ansietat, i encara menys d’una escala tan gran com aquest. A dia d’avui, els tractaments estàndard en casos d’ansietat són la teràpia cognitivo-conductual i la medicació amb benzodiazepines (psicotròpics), però en el cas de la medicació pot tenir efectes secundaris adversos, i els temps d’espera i la qualitat d’una teràpia cognitivo-conductual al sistema sanitari públic també poden empitjorar la situació. Així, segons aquest estudi, recomanar una pauta d’exercicis podria ser un tractament efectiu si més no pels símptomes, donant una eina més a les persones que pateixen ansietat per reduir els efectes que aquest problema produeix a la seva vida diària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa