MonPlaneta
La Covid mata el triple de pacients amb necessitat d’oxigen que la grip
  • CA

Un estudi elaborat per un equip d’investigadors i metges de l’Hospital del Mar i de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques, a Barcelona, ha ratificat que les infeccions per Covid-19 són molt més virulentes que no pas les infeccions pel virus de la grip en els pacients que necessiten oxigen, segons informa l’Agència Catalana de Notícies.

Encara que es tracti de persones més joves o que tenien unes millors condicions de salut prèvies, la infecció acostuma a ser molt més greu, fins al punt que, segons les dades estudiades pels investigadors, té una mortalitat tres vegades superior en les persones hospitalitzades a causa del virus de la grip.

Dues infermeres en una unitat de cures intensives
Tant en la Covid-19 com en la grip, la fase més greu de la malaltia requereix que els pacients rebin oxigen

Una comparació entre pacients de Covid i de grip

El treball ha estat fruit d’analitzar la informació disponible de malalts de Covid que es va recollir durant la primera onada de la pandèmia, a principis de 2020, i comparar-les amb les dels pacients que havien estat ingressats a causa de la grip durant els tres anys anteriors.

Sanitaris amb un pacient a la UCI de l'Hospital de Manresa (Althaia) | ACN
Els pacients més greus de Covid presenten una mortalitat molt més alta i un tractament molt més complex que els de grip, segons aquest estudi fet a Barcelona | ACN

El cost del tractament és gairebé el doble

A més de la conclusió exposada anteriorment, la investigació també ha detectat que els malalts de Covid requereixen no només més temps d’ingrés hospitalari sinó també més cures que els de la grip. Per tant, el cost del seu tractament es dispara, fins al punt que, segons els càlculs d’aquest estudi, s’arriben a duplicar, amb un sobrecost que arriba gairebé als 10.000 euros per pacient.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa