MonPlaneta
Un brot de Covid afecta una base d’investigació a l’Antàrtida
  • CA

Una base d’investigació científica belga a l’Antàrtida està patint un brot de Covid-19. Més de la meitat dels seus treballadors, que són en un dels llocs més remots del planeta, van donar positiu als tests que se’ls van fer a partir de mitjans del mes de desembre, segons informa el diari ‘Le Soir’.

El rotatiu belga afirma que, del 14 del mes passat ençà, com a mínim 16 de les 25 persones que treballen i viuen habitualment a l’Estació Polar Princesa Elisabet han contret el virus, malgrat que tots ells havien estat vacunats amb la pauta completa. De moment, tots els casos han estat lleus.

Recollida de mostres d'aigua a l'Antàrtida. | Christian Aslund / Greenpeace
Recollida de mostres d’aigua a l’Antàrtida. | Christian Aslund / Greenpeace

Això, per bé que fa que la situació no sigui “dramàtica”, segons han afirmat fonts de la Fundació Polar Internacional a la cadena britànica BBC, ha causat alguns “inconvenients”, com ara haver de posar en quarantena no pas els qui han donat positiu sinó, al contrari, els qui no. Tot plegat, però, afirmen des de la fundació, “no ha afectat significativament el treball de l’estació”.

El compromís del personal de la base Princesa Elisabet, de fet, és un dels trets més destacables d’aquest brot. Segons la mateixa font, es va oferir a tots els residents abandonar l’estació el proper 12 de gener, però “tots van expressar el seu desig de quedar-se i continuar fent la seva feina”.

L'Antàrtida | Universitat de Barcelona
L’Antàrtida | Universitat de Barcelona

Segons sembla, el primer treballador que va donar positiu va ser el passat 14 de desembre, i era membre d’un equip que havia arribat a la base només una setmana abans. Tant aquesta persona com les que van donar positiu durant les hores i els dies posteriors van ser posats en quarantena, però això no va impedir que el virus continués circulant i infectant més persones. Tot plegat en un indret en què, per entrar-hi, no només cal estar vacunat sinó que cal passar un test de Covid-19.

Com és de suposar, les noves arribades han estat cancel·lades, deixant l’estació virtualment aïllada, i hi ha dos metges per a emergències que s’estan encarregant de l’atenció que necessiten els seus residents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa