MonPlaneta
Un pescador sobreviu després de ser engolit per una balena

La costa oriental dels Estats Units ha estat l’escena d’uns fets de ressonàncies bíbliques. Segons informa el diari nord-americà ‘The New York Times’, Michael Packard, un pescador de llagostes de l’estat de Massachusetts, es va trobar aquest divendres passat al matí a l’interior de la boca d’un rorqual geperut, un tipus de balena. Sortosament, al cap d’uns segons, l’animal va decidir escopir-lo, amb algunes ferides superficials però en general sa i estalvi. Packard es trobava a uns 12 metres de profunditat, caçant llagostes, quan el seu company de pesca, Josiah Mayo, va veure com les bombolles que indicaven la seva posició van desaparèixer.

Michael Packard recuperant-se de les seves ferides a l’hospital | Twitter

Al cap de poc, les aigües es van remoure i va aparèixer un animal que primer va pensar que era un tauró blanc però que, després, es va adonar que era una balena. Packard va aparèixer poc després, i la balena va marxar mentre Mayo ajudava un Packard espantat a tornar a l’embarcació. Segons sembla, el rorqual era un exemplar jove, de poc més de deu metres de llargada, que havia estat observat a la zona. Devia estar buscant menjar quan, de sobte, es va trobar amb un humà adult a l’interior de la seva boca. Una presa molt més gran que els peixos petits que, normalment, formen la seva dieta. Quan se’n va adonar, el va escopir immediatament. Un bon ensurt per al pescador, que ha afirmat que, tot i això, tornarà a sortir a pescar llagostes ben aviat.

Aquests accidents amb balenes, tot i que no amb persones, ocorren més sovint que no sembla. L’any 2019, un fotògraf va capturar el moment en què un rorqual geperut, de la mateixa espècie que va engolir Michael Packard, es “menjava” un lleo marí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa