MonPlaneta
Tres lleopards de les neus moren de Covid a un zoo dels Estats Units
  • CA

Tres lleopards de les neus van morir fa pocs dies a un zoo de Lincoln, a Nebraska (Estats Units) a causa de la Covid-19, segons informa ‘The New York Times’. El diari explica com els personal veterinari del parc es va esforçar fins al final per salvar la vida dels tres felins, que havien donat positiu pel SARS-CoV-2 fa aproximadament un mes.

Aquests animals, però, no van ser els únics a infectar-se. Segons cita el rotatiu nord-americà, el mateix zoo va confirmar que no només els lleopards de les neus sinó també els tigres de Sumatra havien estat contagiats pel virus, tot i que aquests darrers es van recuperar completament de la malaltia. El darrer comunicat del zoològic afirma que “tota la comunitat” estimava molt els tres lleopards de les neus, anomenats Ranney, Everest i Malaku, i que “la seva pèrdua els ha trencat el cor”.

Un lleopard de les neus | Wikimedia Commons
Un lleopard de les neus | Wikimedia Commons

Els veterinaris van tractar els felins amb esteroides i antibiòtics per prevenir que patissin altres infeccions mentre es recuperaven de la Covid però, mentre que els tigres van aconseguir sobreviure, els lleopards de les neus han acabat morint. Així, se suma un nou cas de mort per una malaltia que, a més de la pandèmia global, també ha fet que es detectessin casos de Covid-19 en diversos animals de companyia i també en els que viuen a diversos zoològics d’arreu del món.

Segons ‘The New York Times’, a més, el zoològic de Lincoln havia començat a vacunar els seus animals contra la malaltia aquest estiu, tot i que no ha volgut confirmar que els lleopards de les neus que han mort havien estat inoculats o no. En qualsevol cas, i fins i tot en aquests moments on podria semblar que la pandèmia està en remissió, els casos continuen apareixent i causant morts fins i tot als parcs zoològics de diversos indrets del planeta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa