MonPlaneta
El president de Turkmenistan ordena tancar les Portes de l’Infern

El president de Turkmenistan, Gurbanguly Berdimuhamedow, ha ordenat el tancament de les conegudes com les “Portes de l’Infern”, un incendi en una antiga mina de gas que duu cremant des de 1971. Tot i que hi ha diverses teories, la més acceptada és que, després d’una esllavissada en aquest pou de gas natural, els geòlegs responsables de la mina, aleshores en territori de la Unió Soviètica, hi van calar foc per impedir que el gas s’escampés.

El cràter Darvaza, com és conegut de manera oficial, duu cremant des d’aleshores i és una de les atraccions turístiques més importants del país. Ara, però, el president Berdymukhamedov, que dirigeix el país des de l’any 2006, ha ordenat al seu govern que trobi la manera de tancar el pou, segons informen els mitjans oficials del país, que té una de les llibertats de premsa més restringides del planeta.

Gurbanguly Berdimuhamedow | Presidència de la Federació Russa

Les autoritats afirmen que les raons per apagar les Portes de l’Infern són diverses, dels efectes que té en la salut de les persones de la regió fins al malgastament del gas natural i els perjudici que causa al medi ambient. Així, afirmen els mitjans turcmans, el govern reunirà experts del país i també de l’exterior per trobar una solució, tot i que no hi ha cap data concreta sobre quan hauria de produir-se el tancament.

Els intents de Turkmenistan d’atreure més turistes per dinamitzar l’economia del país, però, van en contra d’aquest projecte de tancament de la seva principal atracció turística. No seria sorprenent que l’anunci de tancament, un procés que pot trigar anys si és que és realment possible, fos una manera de fer que més persones decidissin viatjar al país per veure aquest foc espectacular abans que el govern no el tanqui. Caldrà veure, però, què passa durant els propers mesos i anys amb aquesta antiga mina que fa dècades que crema.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa