MonPlaneta
El Parlament aprova la creació del Cos d’Ambientòlegs i Ambientòlogues
  • CA

El Parlament de Catalunya va aprovar aquest dijous la creació del Cos d’Ambientòlegs i Ambientòlogues de la Generalitat de Catalunya, una fita que dóna resposta a una reivindicació molt antiga d’aquest col·lectiu professional. Així, a partir d’ara, els ambientòlegs estaran equiparats amb altres col·lectius de titulacions científico-tècniques que disposen d’un cos propi i, per fi, es posarà fi al que el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) considera “greuges comparatius” que només havien tingut “solucions parcials”.

Les juntes directives que hi ha hagut al capdavant del COAMB d’ençà que es va crear havien abordat de diverses maneres tant l’accés dels ambientòlegs a la Generalitat com la situació dels interins que ja hi treballen. En molts casos duen més de 10 anys en aquesta situació, que ha esdevingut totalment insostenible i que els impedia tant la promoció professional com la mobilitat laboral.

La presidenta del COAMB, Lorena Vela | CCMA
La presidenta del COAMB, Lorena Vela | CCMA

La junta actual, presidida per Lorena Vela, va intensificar els contactes amb l’administració i els grups parlamentaris, i fruit d’aquest treball s’ha aconseguit la creació de l’Escala específica d’Ambientòlegs i Ambientòlogues en el cos superior de la Generalitat de Catalunya. El COAMB, entre juliol i setembre, s’ha reunit amb tots els grups amb representació a la cambra i amb la Direcció General de Funció Pública, amb qui han treballat “de la mà” per arribar a “una solució satisfactòria per a totes les parts”.

Finalment, la votació de la Llei d’Acompanyament Pressupostària que va tenir lloc aquest dijous a la tarda va incloure l’aprovació d’un article que crea el Cos d’Ambientòlegs i Ambientòlogues, posant punt i final a una espera de més de 20 anys. Per a la presidenta del COAMB, Lorena Vela, això és “una gran alegria i un orgull” perquè, per fi, s’ha aconseguit allò pel que han “lluitat tant” tant la junta que presideix com “totes les anteriors”. Vela espera que això sigui “un pas més en el reconeixement total” a la professió que, opina, “és i serà tan necessària per encarar els reptes de futur”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa