MonPlaneta
El 94% de tortugues capturades per error a Tarragona tornen al mar
  • CA

El 94% de les tortugues marines que s’han pescat per accident aquest 2021 a la costa de la provícina de Tarragona han estat tornades al mar, segons afirma la fundació CRAM que destaca que, dels 62 animals capturats fins a principis del mes d’octubre, 42 corresponen a la confraria de la Ràpita. Els pescadors són importantíssims en la conservació d’aquesta espècie en perill, és per això que aquest dimarts es va celebrar una jornada de formació en el marc del projecte ‘Pescadors a favor del mar’. Està previst que aquesta acció s’estengui a confraries com la de l’Ametlla de Mar, la d’Arenys de Mar o la de Vilanova i la Geltrú.

Hi ha un protocol a seguir per quan es pesca una tortuga sense voler: col·locar l’animal en una caixa a l’ombra, no manipular-lo en excés i avisar la Fundació CRAM i als Agents Rurals. CRAM recull l’animal i li fa les proves pertninents per saber com està de salut, i les tortugues que necessiten cures a la seu triguen aproximadament un mes a recuperar-se del tot. Les tortugues marines són molt sensibles i, quan se les captura, poden patir una embòlia gasosa causada per la descompressió ràpida, una situació a què se suma l’estrès. És per aquest motiu que no es recomana no tornar-les directament al mar, perquè poden morir hores o dies després de la captura.

La jornada de formació sobre la preservació de les tortugues marines a la Ràpita | ACN
La jornada de formació sobre la preservació de les tortugues marines a la Ràpita | ACN

La proposta de revisar els protocols establerts per garantir la recuperació i reintroducció de les tortugues va ser ben rebuda per la confaria de la Ràpita i el seu president, Joan Balagué, va afirmar en declaracions a l’ACN que “els pescadors són els primers interessats en què el medi marí estigui net i practicable per la pesca”. Així, va descartar que aquests animals es converteixin mai en una amenaça com la que suposa la tonyina, ja que mengen molt menys peix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa