MonPlaneta
Neix un lèmur negre d’ulls blaus a un zoo dels Estats Units
  • CA

El Zoo i Jardins de Jacksonville, a Florida (Estats Units), està de celebració. Dijous passat, a través d’un missatge publicat a Facebook, el parc va anunciar que havia acollit el naixement d’un dels primats més rars del món: un lèmur negre d’ulls blaus, també conegut com a lèmur de Sclater. El petit, doncs, és doblement excepcional, perquè forma part d’una família en perill d’extinció i té els iris d’un color molt poc habitual.

Un lèmur extraordinàriament rar

L’animal, fill dels lèmurs Hendricks i Hemsworth, residents del zoo, no és el primer lèmur negre d’ulls blaus que neix al zoo de Jacksonville, però, sinó que ja n’havia nascut un abans. Els lèmurs negres d’ulls blaus, de fet, són els únics primats a banda dels humans que poden tenir els iris d’aquest color. En el cas d’aquests animals, però, el fet que els ulls blaus ofereixin menys protecció dels raigs del sol fa que siguin molt rars en estat salvatge. De fet, si s’hibriden amb els lèmurs negres, la descendència sempre té els ulls de color taronja.

El petit lèmur negre d’ulls blaus amb la seva mare | Jacksonville Zoo & Gardens

Una petita esperança

Pel que fa al nom de l’espècie, de fet van ser batejats a partir de l’aparença dels mascles. Tot i que quan neixen, tant ells com les femelles tenen un pèl de color marró lleugerament vermellós, quan creixen els dels mascles es van enfosquint fins a tornar-se negre. Els lèmurs negres són nadius del nord-oest de l’illa de Madagascar, on la caça i la destrucció dels seus hàbitats naturals estan fent retrocedir les seves poblacions.

De fet, a dia d’avui, es creu que hi ha menys de 1.000 lèmurs negres d’ulls blaus vivint en llibertat. És per això que el naixement d’un nou exemplar d’aquesta espècie és un motius de celebració i un granet d’esperança més per a les seves perspectives de supervivència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa