MonPlaneta
Els hàmsters d’una botiga han causat un brot de Covid a Hong Kong

Els hàmsters d’una botiga de mascotes són la causa més probable d’un brot de la variant Delta de la Covid-19, segons l’anàlisi de mostres virals extretes dels animals. El treball confirma que la infecció, que ha afectat prop de 50 persones i ha fet que se sacrifiquessin uns 2.000 hàmsters, provenia d’un local concret.

Aquests rosegadors són molt sensibles a la malaltia, i és per això que han estat molt utilitzats en estudis sobre el virus. Aquest estudi, però, que ha estat publicat pendent de revisió per a ‘The Lancet’, és el primer que mostra que es poden infectar fora del laboratori i que no només es poden infectar entre ells sinó també els humans. Així, els rosegadors són la segona espècie, després dels visons, que se sap que tenen aquesta capacitat.

Hàmster | Pxhere
Hàmster | Pxhere

Els resultats de la investigació apunten que el comerç de mascotes pot ser una via de transmissió del virus. Tot i que el contagi entre humans continua sent molt més probable que no pas encomanar-se d’un animal, aquest descobriment augmenta el temor que, fins i tot si la pandèmia pugui semblar que desapareix, continuï circulant entre els animals, amb el potencial de mutar i tornar a nosaltres.

Pel que fa a Hong Kong, el positiu del treballador d’una botiga d’animals va fer que, en cosa de dies, es fessin tests a un centenar d’animals del comerç i a 500 més al magatzem d’on provenien. Es va detectar una variant de la variant Delta que no s’havia vist fins aleshores a la regió autònoma i que es pensa que té un origen comú. La diversitat dins la variant apunta que els hàmsters van ser infectats al novembre i que s’havia anat escampant entre ells sense ser detectat.

El més sorpenent, i preocupant, és que fins i tot després de mesos replicant-se en hàmsters, el virus va poder tornar als humans, i transmetre’s entre ells, amb prou eficiència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa