MonPlaneta
El Govern també presentarà al·legacions contra la MAT Aragó-Baix Llobregat
  • CA

El Departament d’Acció Climàtica també presentarà al·legacions al projecte de la línia de Molt Alta Tensió projectada entre Valmuel (Baix Aragó) i Begues (Baix Llobregat). Segons va anunciar a través d’una nota de premsa, la conselleria que encapçala Teresa Jordà les farà arribar al ministeri espanyol per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i comprenen tant problemes en l’àmbit de la regulació energètica com les possibles afectacions de la MAT en el medi ambient, els camps de conreu, les infraestructures agràries i les explotacions ramaderes.

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, al Parlament | ACN
La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, al Parlament | ACN

Així doncs, el Govern de Catalunya se suma a les institucions que es posicionen contra la construcció d’aquesta infraestructura, que ja havia posat en peu de guerra els ajuntaments i consells comarcals de les zones per on està projectada que passi, a més de diverses entitats ecologistes i fins i tot la Diputació de Tarragona. La MAT d’Aragó al Baix Llobregat és una proposta d’una empresa privada, de què tindria l’ús exclusiu, que recorreria 180 quilòmetres a través de vuit comarques de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès. El Departament d’Acció Climàtica considera, en l’aspecte mediambiental, que l’estudi d’impacte ambiental del projecte és “insuficient i amb poca concreció”, tenint en compte que el traçat passa per llacunes de gran interès biològic i espais naturals de gran valor que es troben inclosos a la Xarxa Natura 2000. Així doncs, la MAT podria tenir efectes negatius inevitables i potencialment enormes sobre espècies com ara l’àliga cuabarrada, l’arpella o el cabusset, que estan protegides.

A més d’això, aquesta línia també afectaria tant terrenys d’un gran valor agroecològic i infraestructures agràries, cosa que tindria un impacte difrecte en els treballs agrícoles i ramaders i en les zones de rec. A més, al projecte no hi apareix cap mesura compensatòria per l’ocupació de sòl agrari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa