MonPlaneta
Els Estats Units declaren extingides 23 espècies amenaçades
  • CA

El Servei de Pesca i Fauna Salvatge dels Estats Units ha declarat extingides 23 espècies que fins ara es consideraven amenaçades d’extinció i ha proposat la seva retirada de la llista inclosa a la Llei d’Espècies en Perill, que se suposava que les havia de protegit. En total, l’agència governamental nord-americana considera desaparegudes definitivament 11 espècies d’ocell, una de ratpenat, dues de peix, una de planta i vuit de musclo, després d’una “revisió rigorosa” de la informació que se’n tenia darrerament.

La supervisora de la classificació d’espècies del Servei de Pesca i Fauna Salvatge, Bridget Fahey, va declarar al diari nord-americà ‘The New York Times’ que l’extinció de cadascuna d’esquestes espècies és “una pèrdua permanent per al patrimoni natural del país” i, és clar, també “per a la biodiversitat global”, a més “d’un recordatori sever que l’extinció és una conseqüència dels canvis ambientals causats pels humans”.

Guineu voladora de Guam | US Fish and Wildlife Service
Guineu voladora de Guam | US Fish and Wildlife Service

Entre les espècies declarades desaparegudes hi ha el picot de bec d’ivori, el més gran d’aquesta família que vivia al país. El darrer cop que se’n va veure un exemplar va ser l’any 2005. El mateix ha passat amb la bosquerola de Bachman, un dels ocells cantaires més rars d’Amèrica del Nord; vuit espècies d’ocells més i la guineu voladora de l’illa de Guam, que també es considera totalment extingida.

Un fracàs per al Servei de Pesca i Fauna Salvatge dels Estats Units que, tot i que reconeix que la protecció va arribar massa tard per a aquestes espècies, tambe posa en valor que fins ara ha impedit la desaparició del 99% de les que es troben incloses a la llista. Així, el Servei es relaciona amb diverses empreses, institucions i agències d’arreu del país per protegir la flora i la fauna, especialment la que es troba a la llista, i malgrat fracassos com els que acaba d’anunciar, ha tingut molt d’èxit en la protecció d’entorns naturals i dels animals i plantes que hi viuen arreu del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa