MonPlaneta
Els óssos polars han ocupat una antiga base soviètica
  • CA

El fotògraf rus Dimitri Kokh ha fet unes fotografies increïbles d’un grup d’óssos polars que ha ocupat una antiga base científica de la Unió Soviètica, situada en una illa remota entre Rússia i Alaska. Allà, els animals passegen pel que queda dels edificis abandonats i fins i tot, davant l’arribada del fotògraf, van treure el cap per la finestra per mirar-lo.

Kokh va fer les fotografies durant el setembre de 2021, durant un viatge per les illes del mar dels Txkuktxis, al nord de l’estret de Bering. En aquella zona solitària i de difícil accés, Kokh va recórrer més de 2.000 quilòmetres passant, com explica a la seva pàgina web, per “paisatges purs, viles perdudes en el temps, indrets amb fauna diversa i mars plans de vida”.

Dimitri Kokh
Dimitri Kokh

El seu objectiu, però, era retratar óssos polars, i per això es va dirigir a l’illa de Wrangel on, normalment, n’hi ha molts. L’any passat, però, qui sap si a causa d’un estiu inusualment fred, no n’hi havia. Va ser poc després quan, passant a prop de l’illa de Koliutxin, els seus companys i ell van detectar moviment a prop de les finestres d’alguns edificis abandonats.

En adonar-se que eren óssos, Kokh va decidir mirar de fer tantes fotografies i de tan a prop com fos possible. Les imatges mostren com els animals es passegen per dins dels edificis i l’observen per la finestra, un visitant inesperat en un lloc on gairebé mai no hi ha ningú.

Dimitri Kokh
Dimitri Kokh

Durant uns nou mesos l’any, el mar al voltant de l’illa està cobert de gel, però a l’estiu la seva superfície és de 4,5km de llargada i 1,5 d’amplada. El 1934, un equip de científics soviètics hi va construir una estació, però el 1992, després de la caiguda de la URSS, va ser clausurada i abandonada.

Les fotografies de Kokh són una vertadera meravella i, de fet, la de l’ós mirant-lo per la finestra fins i tot va guanyar un premi en un concurs organitzat a Rússia per la National Geographic.

Dimitri Kokh
Dimitri Kokh

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa