MonPlaneta
Comença la construcció del pas de fauna més gran del món
  • CA

Al nord-oest de Los Angeles, a Califòrnia (Estats Units) ha començat la construcció del que serà el pas de fauna més gran del món. Per tal de superar una enorme barrera creada pels humans i que impedeix greument el moviment dels animals, aquest pas permetrà creuar per sobre els 10 carrils de l’autopista 101, que fins ara separava diversos hàbitats de les mateixes espècies. Les obres s’espera que acabin l’any 2025.

Els pumes, els principals beneficiats

Uns dels animals que se’n beneficiaran més seran els pumes, que podran arribar a les muntanyes de Santa Mònica i als turons Simi, part dels més de 300 quilòmetres que un d’aquests animals pot considerar el “seu” territori. Justament, la setmana passada mateix, un puma de 18 mesos, que buscava un indret on establir-se, va morir atropellat en una de les autopistes de Califòrnia, en aquest cas la 405. En aquest sentit, la infraestructura protegirà tant els animals com, també, les persones.

L’aspecte que tindrà el pas de fauna quan estigui acabat, probablement el 2025 | Annenberg Foundation

El Pas de Fauna Salvatge Wallis Annenberg, com serà batejat, costarà uns 87 milions de dòlars. El nom ha estat triat en honor al president de la Fundació Annenberg, un projecte familiar que ajuda ONGs. El cost del pas de fauna ha estat cobert gràcies a més de 5.000 contribucions individuals, i vol compatibilitzar els ecosistemes de Califòrnia amb el manteniment i la millora de les infraestructures de transport de la zona.

El més gran de molts projectes semblants

A la cerimònia d’inici de les obres, el governador de Califòrnia, Gavin Newsom, va anuncir una inversió de 50 milions més en projectes semblants per tot l’estat. En el cas dels pumes, que necessiten molt de territori, això és especialment important per garantir-ne no només la vida sinó també la diversitat genètica, ja que han quedat en grups aïllats que gairebé mai no poden relacionar-se a causa de les barreres humanes que els separen. A més, però, també ajudarà altres animals de la zona com coiots, linxs, cèrvols, serps, llangardaixos, gripaus i fins i tot formigues.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa