MonPlaneta
Capturen una llagosta de tons blaus, roses i irisats
  • CA

Una llagosta molt especial, que en comptes de ser entre marró i vermellosa és de tons blaus i roses irisats, va ser pescada a principis de la setmana passada a la costa est dels Estats Units. Segons la cadena nord-americana CNN, que se n’ha fet ressò, aquesta llagosta tan excepcional, que ha estat batejada amb el nom de Haddie, va ser pescada per Bill Coppersmith, que es dedica professionalment a la captura per a l’empresa Get Maine Lobster, que es dedica a la venda per internet d’aquests crustacis.

L’emissora nord-americana cita el CEO d’aquesta empresa, Mark Murrell, que afirma que les probabilitats de capturar una llagosta com aquesta són d’una entre cent milions. Coppersmith, de fet, mai no n’havia vist cap com aquesta per bé que, al llarg de la seva vida professional, ha capturat llagostes de colors tan estranys com el taronja i el blanc. Com a curiositat, aquestes altres llagostes, com també la llagosta Haddie, han estat batejades amb els noms dels seus néts, com a reconeixement de la seva excepcionalitat.

Haddie no correrà la mateixa sort que les altres llagostes capturades per Coppersmith

L’explicació d’aquesta coloració tan extravagant, com amb les altres vistes fins ara, és genètica. Segons va explicar a la CNN Chris Cash, director de comunicació de l’Institut de la Llagosta de la Universitat de Maine – Orono, una mutació que causa la sobreexpressió d’una proteïna és la que ha donat a Haddie aquests blaus iridiscents tan especials. El fet, però, i el que fa tan estranys aquests animals, és que tenir un color diferent del que toca els fa més difícil confondre’s amb l’entorn i, per tant, són més fàcils de localitzar pels depredadors. En el cas de Haddie, però, això no li passarà, ja que ha estat traslladada a un centre de fauna marina on podrà viure tranquil·lament, ben alimentada i sense amenaces, durant la resta de la seva vida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa