!--akiadsense-->

Atenció a aquest nom: paulònia. També el trobareu escrit com paulownia. És un arbre del que en sentirem a parlar.

Aquest dimarts 13 de juny, és objecte d’unes jornades tècniques organitzades pel Departament d’Agricultura de la Generalitat per estudiar les seves possibilitats.

És un arbre originari de la Xina, que pot arribar a fer 27 metres d’alçada amb un tronc d’entre 7 i 20 cm de diàmetre. Té unes fulles de 40 cm d’amplada i cultivada o silvestre creix a altituds inferiors a 1800 metres d’alçada. Tot i que es considera una espècie invasora, a priori sembla que té motes possibilitat i està generant força espectatives en diversos àmbits.

La seva fusta és molt particular per les seves característiques. De fet és l’arbre productor de fusta amb un creixement més ràpid dels coneguts. En només 8 anys pot arribar a fer el mateix que un roure de 40 anys. I per això aquestes jornades, tot i que el seu maneig és bastant senzill, requereix d’uns mínims que poden fer que les produccions siguin bones o no.

D’altra banda, sembla que podria contribuir al canvi climàtic. Primer perquè absorbeix 10 vegades més CO2 que qualsevol altre arbe, però també perquè aquest ràpid creixement pot ser utilitzat per fer front a la deforestació que pateix el planeta.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Jordi a juny 14, 2017 | 07:56
  Jordi juny 14, 2017 | 07:56
  Si creix tant ràpid, també deu eagotar ràpidament els nutrients del subsòl. Un factor a tenir en compte. S'ha d'alimentar la terra, si volem plantes sanes. Un cop tenim plantes sanes, la nostra alimentació també millorarà. Ho dic per als cultius agrícoles. Salut i endavant.
 2. Icona del comentari de: I el co2 dels incendis? a juny 21, 2017 | 10:53
  I el co2 dels incendis? juny 21, 2017 | 10:53
  També seria bo promocionar les centrals de biomasa, ben gestionadas, cuidant i controlant els boscos per evitar incendis, ara que be l'istiu. Algú s'ha parat a pensar quan CO2, es produeix en un incendi. (Ja sé que fa por parlar-ne, però quan se'n produeix un mai no es comenta)
 3. Icona del comentari de: Ramonet a agost 09, 2017 | 03:57
  Ramonet agost 09, 2017 | 03:57
  Diuen els entesos que necessita rec setmanal a l'estiu.

Nou comentari

Comparteix