Estudiants que ceen bacteri per transformar plàstics en aigua

La contaminació del mar amb plàstic és un problema molt greu. Diversos estudis apunten que l’any 2050 serà més fàcil trobar plàstic al peix que en les aigües marines i és per això que s’estan buscant diverses solucions.

Una d’elles la van proposar fa 4 anys dues estudiants de Vancouver, Miranda Wang y Jeanny Yao assumint que ja que era molt difícil que la gent deixés de consumir plàstic com a mínim s’havia d’aconseguir que fos biodegradable. I allò que va començar a la secundària s’ha convertit en una realitat.

El seu projecte era com fer desaparèixer aquests plàstics i després d’anys d’investigació han acnseguit amb uns bacteris que el plàstic es descomposi en CO2 i aigua.

La tecnologia d’utilitza de dues maneres: per netejar les platges i també per produir matèries primeres per prendres de vestir. En primer lloc el plàstic és disolt i els enzims el catalitzen amb el que el plàstic es transforma en fraccions mal·leables. Aquests components es col·loquen a una estació biodigestora, per compostar-se cpm si fossin restes de menjar. El procés es duu a terme en tan sols 24 hores per passar de plàstic a aigua.

Nou comentari

Comparteix