Les llimones tenen molts beneficis per a la salut que es coneixen des de fa segles. Els dos majors són el seu fort poder antibacterià, antiviral i els poders d’estimulació immunològica, així com el seu ús esdevé una ajuda per a la pèrdua de pes perquè el suc de llimona és digestiu i depuratiu del fetge. Les llimones contenen moltes substàncies, especialment l’àcid cítric, calci, magnesi, vitamina C, bioflavonoides, pectina i limonè, que promouen la immunitat i combaten la infecció. Aquests són els 10 beneficis de beure aigua tèbia de llimona cada matí:

1. Ajuda a la digestió

Si beus suc de llimona estàs ajudant a eliminar elements no desitjats i les toxines del teu cos. Encoratja el fetge a produir bilis, un àcid clau per a la digestió, a la vegada que cal tenir en compte que les llimones també són riques en minerals i vitamines i ajuden a afluixar les toxines en el tracte digestiu.

2. És un diüerètic

El suc de llimona és un diürètic que ajuda a eliminar els materials no desitjats. Quan bevem suc de llimona les toxines s’alliberen a un ritme més ràpid, fet que ens ajuda a mantenir la salut del tracte urinari

3. Estimula el sistema immunològic

Les llimones són riques en vitamina C, que és ideal per lluitar contra els refredats. Són rics en potassi, el que estimula el cervell i la funció nerviosa. El potassi també ajuda a controlar la pressió arterial. L’àcid ascòrbic (vitamina C) que es troba en les llimones posseeix efectes antiinflamatoris i s’utilitza com a suport complementari per a l’asma i altres símptomes respiratoris.

4. Equilibra els nivells de pH

Beure aigua de llimona amb regularitat pot ajudar a eliminar l’acidesa total del cos, incloent l’àcid úric a les articulacions, que és una de les principals causes del dolor i la inflamació.

5. Neteja la pell

Ja que l’aigua de llimona depura les toxines de la sang, també pot ajudar a mantenir la pell clara. La vitamina C continguda en la llima rejoveneix la pell des de l’interior del teu cos.

6. Et dóna energia i millora el teu estat d’ànim

L’energia que un ésser humà rep dels aliments prové dels àtoms i molècules dels aliments. La llimona proporciona al teu cos més energia quan entra en el tracte digestiu. L’aroma de llimona també té propietats energitzants i millora l’estat d’ànim.

7. Promou la curació de les ferides

L’àcid ascòrbic (vitamina C) que es troba en les llimones, promou la curació de ferides i és un nutrient essencial en el manteniment de la salut dels ossos, teixit connectiu i cartílag.

8. Refresca l’alè

La llimona, la menta o el iogurt, grans aliats per eliminar el mal alè. A més d’un alè més fresc, les llimones ajuden a alleujar el dolor dental i la gingivitis.

9. Hidrata el teu sistema limfàtic

L’aigua tèbia de llimona ajuda al sistema immunològic mitjançant la hidratació i la reposició dels fluids perduts en el cos

10. Ajuda en la pèrdua de pes

Les llimones són rics en fibra pectina, que ajuda a combatre els desitjos. Els estudis han demostrat que les persones que mantenen una dieta més alcalina, tendeixen a perdre pes més ràpid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa