MonPlaneta
Un alt càrrec de la NASA sobre el descobriment de vida alienígena: “No estem preparats”
  • CA

La proximitat de noves missions a Mart, que obtindran mostres de sòl del planeta roig perquè siguin analitzades a la Terra, ens posa davant la possibilitat que es descobreixi que hi ha vida o, si més no, que n’hi havia hagut. Aquesta idea, tot i que hagi estat objecte de teories i especulacions durant dècades, pot tenir un efecte molt més profund que no ens pensem, o així ho creu Jim Green, director de la Divisió de Ciència Planetària de la NASA, que en una entrevista al diari britànic ‘The Telegraph’ afirma que la Humanitat no està preparada per assimilar l’existència de formes de vida extraterrestre. “Serà revolucionari”, explica, “iniciarà tota una nova línia de pensament”. Alhora, però, també es mostra reservat sobre la reacció: “No crec que estiguem preparats per als resultats. No ho estem”.

Així doncs, un dels principals responsables de l’agència espacial nord-americana creu que les notícies que molts han estat esperant durant anys arribaran, però dubta de la capacitat de la població de la Terra per fer-se càrrec de què significa això. Si les roques marcianes contenen biosignatures, per començar, la ciència fins ara purament especulativa de l’astrobiologia prendria un significat molt i molt real i automàticament apareixerien tot un seguit de preguntes com ara “aquella vida és com nosaltres? Com estem relacionats?”.

Tot plegat quan falta poc perquè tant la sonda Mars 2020 de la NASA com l’ExoMars de l’Agència Espacial Europea es dirigeixin al planeta vermell per analitzar què hi ha sota la seva superfície, on les condicions podrien ser més favorables per a l’aparició i la supervivència d’organismes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa